Årets artister 2018

 

RESJEMHEIA

LÅVEN FREDAG 10. AUG KL 22.00

Dette blir årets festivalinnslag med nyskapande og grensesprengande folkemusikk. «Resjemheia» var eit bestillingsverk til Telemarksfestivalen 2015, komponert av verdsmusikaren, blues og jazzbassisten Mattis Kleppen. Med seg har han trommeslager Kenneth Kapstad (Motorpsycho) og ein av landets fremste hardingfelespelemenn Ottar Kåsa (landskappleikvinnar fire gonger)

Trioen Resjemheia har gitt ut to album, ”Mattis Kleppen & Resjemheia” (nominert i åpen klasse, Folkelarmprisen 2014) og ”El Bokko”, og planlegg slepp på eit tredje album i november 2018. Bandet har eksistert sidan 2010 og har turnert både i Norge og Europa. Musikken er både melankolsk og utagerande, og baserar seg på originalkomponert musikk, samt tradisjonelle slåttar frå Telemark, Vest Afrika og Mississippi.

Skrive om Resjemheia:
Dette fjellpartiet mellom Notodden og Bø kan også betraktes som et musikalsk overgangsparti, fra bluesbyens rike til folkemusikkens kongedømme – en highway fra elgitar til hardingfele. (Folkemusikk.no)

Hele plata er som en spinnende globus, der Bamako blir til Bø, der tuareger går i bunad og Seljordsormen titter fram et sted langs Mississippis elvebredder.(Folkemusikk.no)

Begrepet med å falle mellom alle stoler har virkelig fått et soundtrack med denne utgivelsen.(Musikkfranorge.no)

Her er det bare en ting å gjøre; vreng anlegget opp til det høyeste nivået du våger for dine ører, plant ræva godt i godstolen, og nyt. (Thewilhelmsens.no)

Ottar Kåsa – Hardingfele.

Kenneth Kapstad – Trommer

Mattis Kleppen – Bassgitar

SIKRE DEG BILLETTEN NÅ

New York Kommer til Hemsedal

Opplev de beste vokalistane og musikarane frå kormiljøa i Harlem. Dette blir ei oppleving du ikke kjem til å forstå før du har opplevd det.

Ny Barnecamp og Cocktailbar

Det er lagt til eget barneområde, ny cocktail bar, hotellpakker, campsite for telt og bobiler, guidet topptur, elvebading og hopping fra 10 meteren ved Rukanfossen, sykketur, låvebankett, lokal mat og drikke.